24 Ocak 2019 Perşembe

TROYA HAZİNELERİ ASIRLIK HASRET BELGESELİNİN ÇANAKKALE GALASI YAPILDI…





2018 Troya Yılı etkinlikleri kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığımızın himayelerinde, Çanakkale Valiliği koordinasyonu ile TÜMAD Madencilik ve Nural Holding destekleri ile Ehl-i Hayal Film tarafından hazırlanan "Troya Hazineleri - Asırlık Hasret" belgeselinin Çanakkale Galası Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Vekili Numan KURTULMUŞ’un katılımıyla Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirildi.
"Troya Hazineleri - Asırlık Hasret" Belgeselinin Çanakkale Galasına;  Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Vekili Numan KURTULMUŞ ve eşi Prof. Dr. Sevgi KURTULMUŞ, Vali Orhan TAVLI ve eşi Ayşe TAVLI, Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkan Vekili Bülent TURAN ve eşi Kevser TURAN,  Adalet ve Kalkınma Partisi Çanakkale Milletvekili Jülide İSKENDEROĞLU ve eşi Yücel İSKENDEROĞLU, Adalet ve Kalkınma Partisi 26. Dönem Milletvekili Çanakkale Belediye Başkan Adayı Ayhan GİDER ve eşi Ayşe GİDER, protokol üyeleri “Troya Hazineleri - Asırlık Hasret” Belgeselinin  yapımcı,  yönetmen ve oyuncuları katıldı.      
 Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan “Troya Hazineleri - Asırlık Hasret" belgeseli Çanakkale Gala Programında;  Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Vekili Numan KURTULMUŞ, Vali Orhan TAVLI, "Troya Hazineleri - Asırlık Hasret" belgeselinin   yapımcı ve  yönetmeni Nihal AĞIRBAŞ, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk SEMİZOĞLU birer konuşmam yaptılar.  
Ardından Troya'daki eserleri yurtdışına kaçıran Heinrich Schliemann'ın kazı notları, hatıraları ve kitaplarından derlenerek hazırlanan “Troya Hazineleri -Asırlık Hasret”  belgeseli izlendi.
Troya’ya ait hazinelerin iadesiyle ilgili farkındalık oluşturulması amaçlanan “Troya Hazineleri -Asırlık Hasret”  belgeselinin izlenmesinden sonra,  Vali Orhan TAVLI, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Vekili Numan KURTULMUŞ’a üzerinde Troya figürlerinin yer aldığı vazo takdim etti.
Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Vekili Numan KURTULMUŞ, Troya Hazineleri -Asırlık Hasret”  belgeselinin senaristi Ömer Erbil ve Oyuncu Levent Çekiç’e hediyelerini vererek tebrik etti. 
Troya Hazineleri -Asırlık Hasret”  Belgeselinin Galasında; Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk SEMİZOĞLU, Vali Orhan TAVLI ve Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkan Vekili Bülent TURAN’a teşekkür ederek hediye takdiminde bulundu. 
Galada ayrıca; Vali Orhan TAVLI,  "Troya Hazineleri - Asırlık Hasret" belgeselinin yazarı ve yönetmeni Nihal AĞIRBAŞ’a, Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkan Vekili Bülent TURAN,  Belgeselin ana sponsorlarından TÜMAD Genel Müdürü Hasan YÜCEL’e, Adalet ve Kalkınma Partisi Çanakkale Milletvekili Jülide İSKENDEROĞLU, Oyuncu Tülay MUMCU’ya, 26. Dönem Milletvekili Çanakkale Belediye Başkan Adayı Ayhan GİDER, Oyuncu Serkan ÖZGÜL’e, Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail KAŞDEMİR, Oyuncu Bekir ASLANTAŞ’a, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk SEMİZOĞLU, Oyuncu Emrah USLU’ya hediye takdiminde bulunarak tebrik ettiler.

Kaynak: http://www.canakkale.gov.tr/troya-hazineleri-asirlik-hasret-belgeselinin-canakkale-galasi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder