5 Kasım 2018 Pazartesi

SAÇ EKİMİ UZMANI SONGÜL ALCI, KAŞ EKİMİNİN İNCELİKLERİNİ ANLATTI…


Güzellik ve estetik düşünüldüğünde kaşlarımızın yüz ifademizde en etkileyici unsur olduğunu biliyoruz. Kaş seyreldiğinde ve yok olduğunda kişinin yüz ifadesinde değişiklikler olduğunu bilmekteyiz. Bu uğurda yaptırdığımız kaş kontörü ve kalıcı makyaj uygulamaları kaşların hızlı bir şekilde ve geri dönüşümsüz dökülmesini sağlamaktadır. Elbette genetik faktörler, travmalar, tıbbi bazı nedenler de kaşların yok olmasına neden olmaktadır. Tıbbi nedenlerle veya yanlış alınma sonucu kaşları azalanlarda, ince kaş yapısı olanlarda ve kaş şeklinden memnun olmayanlarda kaş ekimi yapılabilir.



Kaş, kirpik ve sakal kaybı nedenleri:

-Fiziksel travmalar, kazalar, ısı, kimyevi madde ve elektrik yanıkları, 

-Sistemik ve lokal bazı hastalıklar, dermatolojık nedenler, saç kıran,  

-Trichotillamania (strese bağlı saç, kaş yolma)

-Medikal veya cerrahi tedavi sonuçları olarak ortaya çıkan kayıplar, radyoterapi, kemoterapi uygulanması, bölgeye cerrahi işlemler yapılması,

-Kaşların kozmetik amaçlı olarak şekil vermek amacıyla sık sık çekilmesi kalıcı kaş kayıplarının en çok görülen nedenidir.

Kaş ekimi nasıl gerçekleşir?

Öncelikle yapmanız gereken kaşlarınızın şeklini ve kalınlığını çevrenize de danıştıktan sonra istenilenden biraz daha kalın belirlemenizdir. Dolayısıyla uzun dönemde kendi kaş şeklinizi tekrar verebilirsiniz.

Kaş ekiminde, saç ekimi işleminde olduğu gibi kişinin iki kulak arası ensenin üst bölümü mesafeden saçların tamamı kesilmeden, saçların bir bölümü kısaltılarak saç kökleri mikromotor yardımıyla tek tek alınır, özel işlemden geçirildikten extra inceltilmiş olarak kişinin kaş açıklığı olan alana yerleştirilir. Bu işlem 2-4 saat kadar sürer.

Kaş ekimi lokal anestezi altında yapılır Burada dikkat edilmesi gereken kaşların yönünün uzman ekip tarafından doğru belirlenmesidir. İşlemden sonra hasta 24 saat sonra bu bölge yıkanabilir. Küçük kabuklu görünüm 3-4 gün içerisinde yok olacaktır. Şişlik ve morluk görülmez.

Ensenin üst bölgesinden alınan saç greftleri uzama karakterine sahip olduğu için kaş bölgesinde de uzayacaktır. Yapılması gereken kaşlarınız uzadığında kesmenizdir.


Yazan: Songül Alcı

http://songulalci.com/




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder